Nieuwe cd!


cd_portada

Het is zover, er is een nieuwe cd!! ‘Clásicas de mi tierra‘ is de titel. Want inderdaad, ik heb klassiekers van mijn land opgenomen. Al twintig jaar zing ik de klassiekers van Mexico, maar dit keer heb ik het dus echt over Nederlandse klassiekers. Over de grootste hits van vertolkers als Willeke Alberti, André Hazes, Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, om er maar enkele te noemen. Waarom? Op de hoes van mijn cd leg ik het als volgt uit:

‘Zing eens wat in het Nederlands!’ Dat riepen Mexicanen wel eens als ik in hun land hun traditionele ‘música ranchera’ stond te vertolken. Mijn gitarist Elías Torres begon dan al het intro te tokkelen… het intro van Telkens Weer. Een lied waar hij tijdens zijn reizen door Nederland verliefd op was geworden. Zo ontstond jaren geleden al het idee voor deze cd. Een cd met populaire liedjes van mijn geboorteland, gestoken in het traditionele mariachi-jasje van het land dat ik als mijn tweede vaderland beschouw. Een Nederlandse cd met een Mexicaans tintje. Of is het een Mexicaanse cd met een Nederlands tintje? Het is in ieder geval een cd die heel dicht bij mijn hart en ziel ligt: mijn Nederlandse hart en mijn Mexicaanse ziel.

Zelf heb ik de teksten van deze Nederlandse klassiekers vertaald. De muzikale vertaling naar het authentieke Mexicaanse geluid is gedaan door niemand minder dan Miguel El Gigio, violist en arrangeur van Mariachi Vargas de Tecalitlan, ook wel bekend als de ‘beste mariachi van de wereld’. In het voorjaar nam ik de cd op in zijn studio in Tlaquepaque bij Guadalajara, de bakermat van de Mexicaanse muziek,

En er werkt nog een grote naam mee aan mijn cd. De weergaloze accordeonist Dwayne Verheyden “El Holandés Norteño”, speelt en zingt op drie nummers mee.

De cd is te bestellen door mij een mail te sturen! Je kunt ‘m ook beluisteren via Spotify, iTunes, Deezer en andere digitale kanalen.

Bekijk hier de eerste single Adiós querida madre: